• stjan
  • Sportparkdebuitenboom
  • Dorpshuis St Jan
  • Gelderland
  • St. Franciscuskerk / 's-Heerenhof (foto Fred van den Heuvel)
  • Basisschool St. Franciscus (foto Fred van den Heuvel)
  • A12 Autobaan (foto Fred van den Heuvel)
  • Betuwelijn (foto Fred van den Heuvel)
  • Kasteel Halsaf (foto Fred van den Heuvel)
  • Lotjeshoeve (foto Fred van den Heuvel)
  • Sportpark De Buitenboom (foto Fred van den Heuvel)

FDG

Kulturhus De Borg is aangesloten bij de Federatie Dorpshuizen Gelderland (FDG), de organisatie die zich inzet voor meer dan 160 dorpshuizen en multifunctionele gebouwen in Gelderland. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de VKK, de Vereniging voor Kleine Kernen.

De FDG helpt dorpshuizen met informatie over wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld de paracommercie, het omgaan met Buma, STEMRA, Sena en Videma, maar ook met BTW-afdracht, subsidieverzoeken, horecavragen en omgaan met de gemeente.

Kulturhus De Borg heeft met hulp van de FDG een subsidieaanvraag gedaan bij het Oranje Fonds en dat heeft € 44.500,- opgeleverd voor nieuw meubilair. Dat loont dus de moeite! Tegen een geringe vergoeding kan de FDG ook uw jaarstukken verzorgen.

Wilt u meer informatie over de FDG dan kan dat via de website www.federatie-dorpshuizen-gelderland.nl Daar vindt u ook informatie over het lidmaatschap.

Het post- en bezoekadres is:

Zuiderpoort 56

6605 HN Wychen

Email fvdg@xs4all.nl

Het kantoor is open op maandag & dinsdag (09.00-15.30 uur), woensdag (11.00-14.00 uur) en donderdag & vrijdag (09.00-14.00 uur).