Willy van Dinther Koninklijk onderscheiden.

Willy van Dinther koninklijk onderscheiden
De setting was sober door corona, maar de eer is er niet minder om. Maandag 26 april is Willy van Dinther uit Babberich koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de bekendmaking door burgemeester Luciën van Riswijk mocht dochter Claudia de onderscheiding bij haar trotse vader opspelden.
Willy van Dinther (74) krijgt zijn onderscheiding voor de vele verdiensten die hij heeft op vrijwilligersgebied. De laatste jaren is dat vooral als voorzitter van de Dorpsraad Babberich en bestuurslid van kulturhus De Borg. Maar in het verleden was hij ook al actief voor voetbalvereniging Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk, carnavalsvereniging De Vrolijke Pruuvers (die niet meer bestaat), de schoonmaakbranche waar hij zijn dagelijkse werk in vond en zijn eigen politieke partij CDA waarvoor hij nog in de gemeenteraad zit.
Maar net zo makkelijk zet hij zich in voor het Ritmisch Koor, regelt hij parkeerplekken voor een dansfestival van de carnaval en zorgt hij voor een stemmige 4 mei-herdenking. Op zijn eigen charmante en verbindende manier heeft Willy voor elke vereniging veel betekend. En nog steeds.
‘’Met name voor de dorpsraad is hij wel 24/7 bezig’’, wist de burgemeester. ‘’Het lijkt wel een fulltime baan. Of het nu gaat om een voetpad aanleggen, een veilige verkeersomgeving, een paasactie voor mensen die in corona-tijd thuis zitten, woningbouw in de kerk of de herinrichting van het Babborgaplein, in Babberich gebeurt weinig waar Willy niet bij betrokken is. Zijn verdiensten voor het dorp zijn groot.’’
Het was dan ook niet moeilijk om van veel partijen een ondersteuning te krijgen bij deze aanvraag. Met een smoes voor het zoveelste overleg op het gemeentehuis werd Willy naar Zevenaar gelokt, waar hem de verrassing van zijn leven werd gegeven: ‘’Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagt…’’
Het klonk als muziek in de oren van heel veel mensen die Willy deze onderscheiding van harte gunnen. Hij heeft hem dubbel en dwars verdiend en Willy kennende is dit alleen maar nog meer motivatie om zich in te zetten voor zijn dorp.
Babberich is blij en feliciteert: bedankt Willy en proficiat!

• De Borg

Samenkomen

Kulturhus De Borg is het kloppend hart van het dorp en dat komt vooral omdat mensen hier samenkomen. Hebt u uw kind naar school of peuterspeelzaal gebracht en wilt u nog even met uw buurvrouw napraten? In de foyer drinkt u een gezellig kopje koffie met elkaar.

Wilt u een afspraak maken voor een goed overleg op een gezellige plek: de foyer is licht en helder en biedt toch voldoende ruimte om zonder overlast een gesprek te voeren. Voor een kopje koffie is een automaat aanwezig.

De foyer is voorzien van een leestafel, dus wilt u even uitblazen als u boodschappen hebt gedaan of wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schuif dan aan en praat erover. Een echt huiskamergevoel!

FDG

Kulturhus De Borg is aangesloten bij de Federatie Dorpshuizen Gelderland (FDG), de organisatie die zich inzet voor meer dan 160 dorpshuizen en multifunctionele gebouwen in Gelderland. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de VKK, de Vereniging voor Kleine Kernen.

De FDG helpt dorpshuizen met informatie over wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld de paracommercie, het omgaan met Buma, STEMRA, Sena en Videma, maar ook met BTW-afdracht, subsidieverzoeken, horecavragen en omgaan met de gemeente.

Kulturhus De Borg heeft met hulp van de FDG een subsidieaanvraag gedaan bij het Oranje Fonds en dat heeft € 44.500,- opgeleverd voor nieuw meubilair. Dat loont dus de moeite! Tegen een geringe vergoeding kan de FDG ook uw jaarstukken verzorgen.

Wilt u meer informatie over de FDG dan kan dat via de website www.federatie-dorpshuizen-gelderland.nl Daar vindt u ook informatie over het lidmaatschap.

Het post- en bezoekadres is:

Zuiderpoort 56

6605 HN Wychen

Email fvdg@xs4all.nl

Het kantoor is open op maandag & dinsdag (09.00-15.30 uur), woensdag (11.00-14.00 uur) en donderdag & vrijdag (09.00-14.00 uur).

Foto-impressie Kulturhus De Borg

Evenementfoto's

Openingstijden per 01.10.2020

maandag    09.00 - 17.00